lauantai 17. joulukuuta 2016

PetBros Wellness Center

HUOM! Tämä on Joulukalenterin 17. luukku

Helsingin reissulla tuli tehtyä yksi ylimääräinen käynti Nurmijärvelle PetBros wellness centeriin minne olimme varanneet uinti ajan Ruusulle maanantaille 12. päivä. Uinti oli varattuna tasan klo: 16:00 ja olimme paikanpäällä varttia ennen aikaamme. Ennen sisätiloihin menemistä kävimme Ruusun kanssa tarpeilla ulkoiluaitauksessa joka löytyy tilojen takaa. Tutustuimme tiloihin ja saimme esittelyt jokaisesta huoneesta, sekä pienen infon PetBrosin toiminnasta.

PetBros on uudenaikainen hyvinvointikeskus, joka on erikoistunut hoitamaan koiria nuoresta vanhaan sekä auttamaan vammojen paranemista takaisin harrastusten pariin.

IMG_5910

Kylpylässä on aina osaava henkilökunta paikalla neuvomassa ja auttamassa. Tarvittaessa koirallesi on mahdollisuus varata uittaja. Isossa altaassa on tilaa isoimmillekin roduille ja pienemmässä altaassa pienempien rotujen sekä pentujen on mukava polskutella. Me pääsimme Ruusun kanssa uimaan pienempään altaaseen.

Tiloista löytyy kaksi allasta joissa veden syvyys on 1,4m:
 • Iso allas: 10,0 x 4,0 x 1,50 m
 • Pieni allas: 5,0 x 3,50 x 1,50 m
PetBros tarjoaa ympäri vuoden uintipalveluita. Molemmissa altaissa on vastavirtamahdollisuus ja terassit ovat UPM ProFI Desing Deck - komposiittilautaa jotka eivät muutu liukkaiksi kastuessaan. Lue lisää täältä...


PetBrosin tilat olivat isot, valoisat ja sitä tasapainotti mukavat ja hennot värit. Sieltä löytyi kaikki mitä uimalassa pitäisikin olla. Kuivaus- ja pukuhuoneet, koiran huuhtelu/pesu 'karsinat' joita oli peräti 4, joten ruuhkaakaan ei tule. PetBrosilla on myös fysioterapia, hieronta sekä trimmauspalvelut. Tiloista löytyy myös hieno kokoustila vuokralle 30-40 hengelle. Hyvin monipuolinen toiminta ja mukana myös myymälä ja koiravalokuvaus, eli voit tilata valokuvaajan niin saat muistot mukaasi, mahdollisuus myös studiokuvaukseen.

IMG_5909IMG_5912

Pääsimme kurkkimaan PetBrosin muita toiminta huoneita ja mielenkiintoisin oli vesijuoksuun tarkoitettu tila. Ihaninta näissä huoneissa oli värikkäät seinät, jotka loivat tunnelmaa. PetBrosin vesijuoksu allas on kotimainen tuote Egobath AT, joka mahdollistaa vesihoidot pienemmässäkin tilassa.

''Vesijuoksualtaassa on hyvä urheilukoirien kasvattaa kuntoa, ylläpitää lihaskuntoa tai turvallisin mielin kuntoutua vamman jälkeen. Vesiterapia on erittäin hyvä kuntoutusmuoto ja sopii lähes jokaiselle koiralle.''

Tämä tila on myös fysioterapialle tarkoitettu huone. Fysioterapeuttina toimii Jenni Laaksonen, joka on erikoistunut eläinfysioterapiaan.

''Fysioterapian päätavoitteina ovat useinmiten kivunhallinta, potilaan toimintakyvyn ja toiminnallisuuden ylläpitäminen tai kehittäminen eläimen omassa arjessa sekä terveiden eläinten kohdalla ennaltaehkäisy ja suorituskyvyn nostaminen. Jokainen potilas on yksilö, joten myös kuntoutussuunnitelma tehdään yksilöllisesti yhteistyössä hoitavan eläinlääkärin kanssa.''

Mielestäni allas oli todella söpö kun itse olen tottunut hevosille tarkoitettuja laitteita pällistelemään. Tämä oli niin kompaktin kokoinen! Tätä on Ruusun kanssa joskus myös kokeiltava.

IMG_5914

Seuraavan pääsimme katsomaan ihana vihreänä hehkuvaa trimmaus huonetta mistä löytyi käsin maalatut koira silhuetit ilakoimassa seinällä. Bongasin sieltä heti ensimmäisenä tietysti spitzin! Huoneessa oli mukava ja rauhallinen värimaailma. Vihreänhän sanotaan olevan rauhoittava, ilon väri. huoneesta löytyi trimmauspöytä, sekä välinepöytä harjoille sun muille. Trimmauspöydän alla oli kaksi eri tehoista kuivaus laitetta joita Ruusukin pääsi kokeilemaan uinnin jälkeen.

IMG_5915
IMG_5917

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä vieläkin ihanamman värimaailman omaava hieronta huone. Huoneessa oli mielenkiintoisinta matto joka lojui keskellä huonetta. Matolla taisi olla lämmittäviä ja/tai stressiä lievittäviä ominaisuuksia jos oikein kuulin puhuttavan.

PetBrosin hierojina toimii Kaisa Valto kenellä on myös kokemusta vesiterapiasta. Toisena hierojana toimii Kirsi Sinda, kuka hoitaa myös jäsenkorjausta sekä käyttää tukihoitona tarvittaessa laserhoitoa.

''Ihannetilanne koiran kannalta olisi käyttää hierontaa ennaltaehkäisevänä hoitomuotona. Säännöllinen hieronta toimii yleiskuntoa ja terveyttä tukevana hoitona ja sen avulla voidaan mm. ehkäistä loukkaantumisia.
Hieronta on koiralle rentouttava tilanne, jossa edetään rauhallisesti koiran ehdoilla. Jokaisen koiran hoito suunnitellaan yksilöllisesti ja koirakohtaisesti. PetBrosilla hieronnan tukena on mahdollisuus käyttää myös vesiterapiaa tai laserhoitoa.''

IMG_5919
IMG_5920

Kun tilat oli tutkittu oli aika lähteä Ruusun kanssa altaaseen. Ennen altaaseen menemistä oli vuorossa koiran huuhtelu ja uimaliivien valitseminen. Huuhtelu suoritetaan aina ennen altaaseen menoa, jotta kaikki mahdolliset liat ja hiekat jäävät altaan ulkopuolelle. Ruusu toimi nätisti huuhtelu tilanteessa vaikka vieras ihminen sen suorittikin, ruskeilla nappisilmillään tuijotti nolona kuin pyytäen apua. Uimaliivien laitossa koira meni lukkoon muutamaksi sekuntiksi jonka jälkeen se pystyi kuitenkin kävelemään. Joskus normi manttelikin on hirmu nolo juttu.

_MG_5930

IMG_5935

Sitten lähdettiin pienen altaan reunalle ihmettelemään ja miettimään uimista. Otin Ruusulle namit ja vinkupallon mukaan houkuttimeksi. Ruusu on vesipeto, aina pitää kastella tassut ja mahan alunen jos lähellä on vettä, mutta nyt kun oli erilainen tilanne oli koirakin epäileväinen. Ensin houkuteltiin Ruusua nameilla kastelemaan tassuja. Aina kehuen kun se eteni rampilta veteen. Siirryttiin sitten vinkupalloon jonka kanssa päästiin eteenpäin. Tassujen kastelu vaiheessa liivit jätettiin vielä pois, koska Ruusu jähmettyi niiden kanssa. Luotiin ensin rento fiilis hommaan.
Lopuksi laitoimme liivit päälle ja Ruusu kävi uimassa muutaman kerran altaassa, ensin yhden sivun ja sitten altaan ympäri. Neiti pyrki kokoajan reunoille, mutta se on ymmärrettävää. Ehkä ensikerralla varaamme uittajan niin homma helpottuisi vielä entisestään. Hienosti Ruusu kuitenkin ui ja taisi jopa tykätäkkin hommasta. Stressistä ei näkynyt jälkeäkään. Leikimme uintien välissä pallolla mielen piristämiseksi.


Kun uinnit olivat uitu menimme huuhtelemaan Ruusun ja sitten kuivaamaan trimmaus huoneeseen isolla föönillä vai miksikä sitä sanotaankaan näissä piireissä. Onneksi neiti R on tottunut näyttelyiden puolesta pöytään ja turkin hoitoon muutenkin niin kuivaus meni hienosti. Kova ääni ei pelottanut koiraa vaikka heti koneen päälle hurahtaessa se mulkaisi siihe suuntaan, mutta kiinnostus loppui siihen.
Tästäpä teille vielä video päivästä:


PetBros on ajatellut myös ihmis vieraitaan. Tiskin edessä on pöytä mistä löytyy luettavaa ja odotellessa saa myös nauttia kahvikupposen.

Harmittaa kun näin hieno paikka on niin kaukana meistä. On Tampereellakin samanlainen paikka ja varmasti vieläkin lähempänä.
Ongelmahan ei ole Helsingin seudulle pääsy taikka majoitusten löytäminen vaan se ajankohta. Isäni perheen luokse pääsee aina jos siltä tuntuu ja samalla, kun taas lähdetään pääkaupunki seudulle on mahdollisuus varata aika PetBrosille. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla, täällä nimittäin tulemme jatkossakin käymään aina kun on mahdollisuus.
Asiantuntevaa hoitoa sekä ihmisiä, mahtavat tilat ja mahdollisuudet. Hinnatkaan eivät hivo pilvenreunoja vaan ovat erittäin hyvät hinta-laatu suhteeltansa.

IMG_5955

IMG_5962

Kiitos PetBros!

2 kommenttia:

 1. Onpa ihanat tilat ja eivät edes hinnat ole pahoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, tämä värimaailma vei mukanaan! Hinnasto on kyllä todella hyvä, varsinkin tämmöiselle jolla ei paljoa rahaa ole laittaa ylimääräisiin huvitteluihin. :D

   Poista