torstai 8. joulukuuta 2016

8. luukku


Kahdeksannesta luukusta paljastuu haaste koiranomistajalle, minkä löysin Luuhullut-blogista kun etsin ideoita kalenteriin googlen avulla. Meitä ei siis haastettu enkä tule ketään haastamaan.

1. Millainen on unelmiesi koira (vai omistatko jo sellaisen)?
Unelmoin jo pikkutytöstä asti omistavani bordercollien.

2. Koira harrastusten mukaan vai harrastus koirien mukaan?
Harrastus koiran mukaan. Tässä pitäisi kuitenkin vastata varmaan erilailla..
Jos koiraa on vasta hankkimassa on mietittävä mitä haluat harrastaa itse ja valitse koira sen mukaan. Jos haluat mäyräkoiran ja harrastaisit agilitya, se ei toimisi.

3. Rajoittaako koirasi elämääsi jollain tapaa?
Riippuu hyvinpaljon miltä kantilta tätä asiaa katsoo. Koira antaa ja ottaa. Rahareikiähän ne ovat, mutta antavat niin paljon muuta. Rakkauta, liikuntaa ja tuovat vastuuntuntoisuutta elämään. Reissut/matkailut jäävät harvaan jos ei löydä hoitajaa tai sitten lyhyille matkoille tietty se hyppää matkaan mukaan.
Paljon on tullut missattua, mutta myös toisaalta elämä on tapahtumarikkaampaa.

4. Kuinka paljon käytät päivittäin aikaa koiraan?
Riippuu päivän suunnitelmista sekä työkuvioista. Joskus enemmän ja joskus taas monta tuntia vähemmän. Perus lenkkeihin meillä menee Ruusun kanssa 2-3h per päivä kun käymme 3-4 kertaa pihalla. Sitten ruokintaan menee 5minuuttia joka on 2x päivässä. Leikki, koulutus ja hellyys hetket vaihtelevat, mutta voisin sanoa että aina yli puolet päivästä menee koiraan.

5. Millaista elämäsi olisi, jos et omistaisi koiraa?
Tylsää ja raastavaa. Minulla on aina ollut koira, joko perheellä tai itselläni. Juuri ennen Ruusun tuloa olin ilman koiraa noin vuoden verran, kun asuin exäni ja kahden kissan kanssa. Pakko kyllä myöntää, että elämä ilman koiraa oli kidutusta. En liikkunut niin paljon, olin tietty virkeämpi ja vapaampi tekemään muuta, mutta haikein mielin sitä aina kuvitteli, jotta olisipa mulla koira. Kissatkin rajoittavat jonkun verran elämää, muttei niin paljon kuin koiruus. Olen tavannut hienoja ihmisiä koirien ansiosta ja niitäkään ei olisi tullut tavattua, jos ei ihanaa hännän heiluttajaa olisi vierellä.

6. Upea ulkoasu, mutta tylsää tekstiä, vai loistavaa tekstiä ja ruma ulkoasu (blogeissa)?
Tietysti se teksti on aina se tärkein juttu kun blogeista on kyse, mutta ulkoasu on taas kuitenkin eräänlainen houkutin uusille lukijoille/seuraajille. Itse luen blogeja laidasta laitaan välittämättä niinkään ulkoasusta, vaikka omaan silmään iskee juurikin uutena sellaiset blogit missä on panostettu ulkoasuun. Mielenkiinto herää kivalla ulkoasulla!

7. Kuinka pitkään olet bloggaillut ja miksi?
Olen pyörinyt blogi maailmassa aina 2011 vuodesta asti jolloin pidin lifestyle blogia, mutta vuoden 2012 loppupuolella perustin hevosblogin mikä onkin pisimmin pystyssä pysynyt blogini.

8. Haaveiletko rodusta, joka ei kuitenkaan käy ominaisuuksiltaan omiin ihanteisiisi?
Husky tai susikoira

9. Kuva koirastasi, josta pidät kaikkein eniten.
Olenko nyt rasisti, jos en laita Ruusun kuvaa, vaan Ellin!?

10. Millaisin keinoin koulutat koiraasi?
Positiivisilla metodeilla sekä klikkerillä.

11. Kolme tärkeintä asiaa, jota koiran tulisi osata?
Paikka, luokse tulo sekä hihna käyttäytyminen. Näsitä kaikista on hyötyä, vaikka se oman kotipihan Musti olisikin vapaana lönköttävä villikoira taikka häkkikoira. Eläinlääkärissä on käytävä ja siellä suositellaan hihnaa. Sekä mistäpä tiedät joudutko antamaan koirasi joskus hoitoon kaupunkiin tai rajamaille missä koiraa ei saa pitää irti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti