keskiviikko 11. tammikuuta 2017

110. Pikku-pikku punkero

IMG_6545

Ruusun lääkehiili kuuri on ohitse ja koira on normalisoitunut. Ruokakupin sisältö muuttui normaaliksi nappulaksi ja tuskin tuo ahmatti sitä edes huomasi. Pompula viritystä ei tarvitse enää laittaa ulos ja koira kiittää.

Kävimme tiistaina päivän ajelulenkin uudella autollamme, ajoimme Jyväskylästä Laukaaseen ratsastamaan ja sieltä Leppävirralle Mamman tykö. Ruusu oli mukana, tietysti. Neiti sai juosta taas vapaasti tallilla sillävälin kun ratsastin ja isäntä nuoli näppejään vierestä kameran takana.
Tallilta lähdimme ajamaan kohti Leppävirtaa ja matka kesti parisen tuntia kun kiersimme Äänekosken ja Suonenjoen kautta. Oli jo pimeä kun saavuimme Mamman pihaan, koirat juoksivat ulos haukkuen, Ruusu vinkui auton takapenkillä kun tajusi missä oltiin ja ryntäsi heti Puffen ja Ellin luokse niitä tervehtien.

Mamman luota nappasimme Ellin matkaan ja kävimme vielä veljeni luona kun miehet halusivat tutkia uutta autoamme, jotta oliko ollut hyvät kaupat. Tunti siinä vierähti ja koirat pinkoivat isolla pihamaalla vapaana sen aikaa, kunnes lähdimme taas matkaan, kohti kotia.

Kotiin saavuimme kymmenen hujakoilla ja kävimme koirien kanssa vielä iltalenkin jonka jälkeen Elli pääsi pesulle, mitä se ei arvostanut tippaakaan, mutta se vain oli pestävä. Pesuhuoneesta päästyään Elli kieri, juoksi, ravisteli ja sai hepulin. Hassua oli katsoa kun se suti matottomilla lattioilla ja yritti hinkata itseään kuivaksi. Matot oli otettava pois, jotta neiti ei stresseissään pissi niitä näinä ensimmäisinä päivinä.

IMG_6792

Yö nukuttiin hyvin, mutta ennen unille nukahtamista Elli stressasi tolkuttomasti, ei löytänyt paikkaa ja mökötti siitä, kun ei saanut tulla sänkyyn kainaloomme nukkumaan, koska oli märkä. Isäntä sitten nosti Ruusun pedin makuuhuoneeseen, nosti koiran petiin istumaan ja heitti pienen pyyheen sen selän päälle johon se sitten jäi nakottamaan ja luultavasti nukahti siihen.
Aamulla alkoi taas kauhea häseltäminen, se ravaili ympäriinsä, inkui ja tuhisi, yritti herätellä meitä repimällä sängyn reunaa, mutta aamuruoan ja lenkin jälkeen se rauhoittui, onneksi.

Päivemmällä tartuin harjaan ja harjailin Elliä jonkun aikaa, pohjavilla kuoriutui tasoina pois. Mamma kertoi, että oli ahkerasti koiraa harjaillut, mutta karvaa vaan irtosi. Karstalla pohjavilla, joka on jumittunut ihon viereen kiinni ei lähde niin hyvin irti. Nappasin nyt alustavasti pahimmat tukot pois jotta iho saa hengittää, pohjavilla oli hieman vielä kosteahkoakin eilisestä pesusta niin se oli helppo saada pois. Koira näyttää nyt jo enemmän koiralta kuin kapiselta rakilta. Maalla saa näyttääkkin maalaiselta.

Nyt aloitellaan laihdutuskuuri tuon neidin kanssa, vaaka näytti 6kg joka saattaa johtua siitä kun se on saanut rasvaisempaa raakaruokaa nyt jonkun aikaa. Tasoitamme ruokavalion, käymme patikoimassa ja annamme rakkautta myös tälle pikku punkerolle, rakasta Ruusua unohtamatta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti