torstai 26. tammikuuta 2017

112. Tammikuun rakennekuvat +video


Vasemmanpuoleinen kuva on otettu 23.1.2016 eli noin vuosi sitten ja oikeanpuoleinen napsaistu tänään. On näköjään huumori hävinnyt naamalta vuoden mittaan molemmilta jos ei muuta. Ruusu ei ole niin vanhan näköinen ja Elli on taas vähän fiksumman oloinen ja turkkia löytyyy enemmän nykyään kuin tuolloin mutta sekin on mennyt vaaleampaan päin, mikä on kasvattajankin mielestä hassua. Soopelit tuppaavat tummentumaan iän myötä, mutta Elli tekee sen toisin ja vaalenee. Mokomakin räähkä.


Ellin rakenne on jotenkin hassu, suorat ja pitkät jalat toisin kuin äidillänsä Ruusulla ja se on myös korkeampi. Samantyyppinen naama, mutta kapeampi kuono ja pienemmät silmät. Kapea takaosa ja täysin suora linja etutassuista kuonoon. Onneksi kakara taitaa vielä rotevoitua ja kulmautua, onhan tuossa vuoden mittaan jotain tapahtunut.

Ruususta en osaa sanoa muuta, kun että strekatun nartun turkki pukkaa pintaan. Vaikka vasemman puoleinen kuva ei ole vuosi sitten otettu niinkuin Ellin, on siinäkin jotain osviittaa mitenkä turkki on muuttunut. Ruusun turkkia päivitellään nyt kuukausittain, eli rakennekuvia ja katsauksia luvassa. Pyrin myös ensikerralla harjaamaan koirat ennen kuvausta, nyt meni vähän väsymyksen piikkiin!


Tässä teille bloginkin puolelle vielä lyhyt testiajo video uudesta, joululahjaksi saamastani action kamerasta. Pätkät ovat ensimmäisiä ja kehnosti editoituja, jospa opettelisi käyttämään tätäkin vehjettä niin päästään tekemään kivoja videoita!


Otatteko te miten usein rakennekuvia koiristanne?

4 kommenttia:

 1. Kiva video! :)
  Kirasta tuli otettua rakennekuvia joka kuukausi vielä kun petsie oli toiminnassa, nyt en kyllä ole ottanut tarkoituksella rakennekuvia pitkiin aikoihin! Mun mielestä on kiva katella nuita rakennekuvia etenkin pitkältä aikaväliltä niinkuin olit tässä nyt tehnytkin. Elli näyttää vaalentuneen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole petsiessä hirveästi pyörinyt koskaan.. Muutenvain tullut sillointällöin otettua kuvia.. Hieman harmittaa kun Puffesta ei ikinä tajunnut ottaa rakennekuvia kun ei vielä oikein ymmärtänyt tuosta mitään. Olisi niin ihana verrata sen rakenteen muuttumista.. Se oli niin ruipelo ja nyt kunnon lihaskimppu! :D
   Rakennekuvista saa tietoa itselleen että mihin suuntaan on koiran kanssa menossa, vaikka tuota karvaakin näissä on niin kyllä siitäkin huomaa heti onko koira lihonnut, turvonnut tai rakenteessa jotain muutosta. Hassua kun joskus tätäkään ei ajatellut.

   Poista
 2. Kuuluko tälle rodulle noi pitkät tassukarvat? Mietin että eikö niihin kerry aika paljon lunta? Meillä ei ole edes kovin pitkät tassukarvat ja silti tuo kerää niihin paakkuja.

  Jos on apukäsi niin tykkään ottaa rakennekuvia, tosin mies ei osaa asettaa koiraa oikein seiomaan vaan koira seisoo aina vähän kuinka sattuu jolloin kuvien ottaminen on aika työlästä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne tassuhapsut kasvaa, näyttelyihin niitä siistitään sitten. Ruusulla on takatassut trimmattu mutta etutassuissa annan olla pitkien kynsien jälkeen mitä ollaan lyhennelty aina koiran tulosta asti(olivat super yli pitkät).
   Lunta tarttuu vähemmän meillä tassuihin mitä enemmän karvaa on tassuissa mikä on hauska. Tassun alapuolelta trimmaillaan vähän hapsuja pois mutta päällä saapi olla tupsuttimet. :)

   Se on kyllä jos apukäsiä ei ole kuvaamiseen. Itsekkin joutunut miehen kouluttamaan että miten koira seisotetaan. Pikkuhiljaa se on oppinut mitä tehdä jos nuo istuu tai seisoo vinossa/huonosti. :D Yleisemmin joudun kuitenkin itse seisottamaan hurtan ja lykkäämään herkun isännän käteen ja sitten kameran taakse pika pikaa.

   Poista