lauantai 4. heinäkuuta 2015

27. How to get ready


Kuinka me valmistaudumme näyttelyihin, on kysymys joka varmasti tulee joskus kysyttäväksi. Tässä postauksessa kerron siis mitä teemme, pitä pakkaamme ja miten hoidamme koirat ennen näytille viemistä tai ihan arkisissa tilaneissa.

Valmisteluja
Jos koiruus on kakkainen on sen peseminen hyvä idea. Jotkut liat lähtevät vain harjaamalla mutta esim. jos takapuoli kylpee siinä itsessään on se hyvä käydä huuhtelemassa. Alla olevassa kuvassa Ruusu kävi turkkipesulla ihan shampoon kanssa koska oli käynyt uimassa ja oli hiekkainen, lismainen ja takapuolessakin oli hieman sitä mitä osaattekin jo varmasti arvata: sontaa.
Me käytämme pesun yhteydessä:
EkoEläin koivu-minttu shampoota jonka ostimme kissoillemme, mutta se sopii kaikenlaisille elikoille, myös koirille
Nootie Daily Spritz hoitosuihketta joka on kurkun ja melonin 'hajuista'
Suihkun jälkeen on hyvä kuivailla koira pohjavillaa myöten. Tämä rotu täytyy kuivata hyvin ettei pohjavilla jää kosteaksi ja siitä sitten seuraisi tulehduksia ja ihottumia. Meillä on tapana suihkutella nootieta kun neiti on melkein kuiva ja sitten harjata se kauttaaltaan. Olemme nyt parin kuukauden aikana pesseet Ruusun vain kerran näin, mutta nootie suihketta käytämme sillointällöin jotta turkki pysyy hyvänä vaikka hyvinhän se pysyisi ilmankin. Onneksi Kleinspitzin turkki on hyvin helppohoitoinen!
 
Sota välineet
Kun koiruus on kuivahtanut, levännyt ja saanut rakkautta ja huomiota on hyvä trimmata karvoitusta. Koiraa kannattaa katsoa hyvin tarkalla silmällä ja pistää merkille rotuoinaisuuksia mitä siitä haetaan. Harjaus on jokaisen koiran perushoitoon kuuluva toimenpide ja kuuluu siis meidänkin valmisteluihin ja arkipuuhiin. Vaikka yllä olevassa kuvassa näette neljä erilaista harjaa ei välttämättä tarvitse jokakerralla kaikkia. Perushoito sujuu joko karstalla(2 ensimmäistä vas.) taikka harjalla(kolmas vas.). Teräskampa avaa hyvin takut!
Kleinspitzeille yksi rodunomainen piirre on pienet, teräväkärkiset korvat. Näille pölyhuiskoille kasvaa korvakarvoja mitensattuu, mutta jotkus tapaukset ovat sellaisia ettei niitä tarvitse napsia. Olisi hyvä kuitenkin etsiä se korvien muoto esiin karvapallosta ja napsia ylimääräiset karvat pois. Minä olen nyt kaksi kertaa leikannut Ruusun korvakarvat vaikka me olemme käyneet vain mätsäreissä, haluan, että koira on edukseen, mutta tärkeintä kuitenkin on ettei tästä tule pakkopullaa vaan se on nimenomaan kivaa!
Alla ennen/jälkeen kuva korvien trimmauksesta

On hyvä harjoitella myös näyttelyremmin kanssa kävelyä sekä seisomista ennen näyttelyihin menemistä ja ihan muutenvaan tämä voi olla hyvää vaihtelua normaaliin päivätoimintaan kun nappaat näyttelyremmin ja harjoittelette itse remmissä olemista.
Koiraan on saatava myös kontakti ja aktiivisuus mukaan reissuun joten miksei harjoiteltaisi niitäkin myös? Näihin on erilaisia harjoituksia ja ne voi tehdä myös näyttelyremmin kanssa.Näyttelyissä jotkut koirat ovat hämillään ja pelkäävät lajitovereiden määrää sekä mölyä joten on hyvä ottaa herkkuja tai lempilelu mukaan jotta koiralla on hyvä mieli. Näyttelyissä näkee paljon kantokoppia yms. mökkejä joissa koirat saavat olla rauhassa ja ottaa jopa nokkaunet kehiänsä odottaessa. Meilläkin on oma mökkimme aina mukana jos sellaista tarvitsisimme. Äidin autossa se on aina ja Elli tykkää nukkua siellä pitkillä matkoilla. Ruusukin on käynyt siellä ottamassa tirsoja kun olemme olleet kyytiläisinä.

Mitä sitten pakkaamme reissuun mukaan?
Mukaan lähtee seuraavanlainen kasa tavaroita: Pyyhe, vesipullo, karsta-harja, harja, matkakoppi, namipussit, kakkapusseja, näyttelyremmit, valjaat, pannat, hihnat sekä termospullo meille itsellemme johon lirautamme ennen lähtöä kahvit.
Riippumatta kellonajasta milloin lähdetään liikkeeseen, ovat koirat muutaman minuutin ajomatkan jälkeen jo nukahtaneet.
Rennosti
Miten te valmistaudutte näyttelyihin tai muihin kisoihin koirienne kanssa?

2 kommenttia:

 1. Haluatko tehdä postauksen siitä miten koiriasi koulutat ja miten olet aloittanut temppujen harjoittelun. Sekä miten opettaa koiria käyttäytymään näyttelyissä ja kävelemään vieressä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulutuspostauksia mulla on tuolla arkistossa muutama. Värkkään tällähetkellä erikoispostaus välisivua josta pääsee sitten katsomaan ja etsimään kategorioissa postaukset.
   Näyttelykäyttäytymisesta voisin kirjoittaa ja täytyy kuvata materiaalit kasaan. Kiitos ideoista! :)

   Poista