maanantai 29. kesäkuuta 2015

26. Sukua kaivelemassa


Elli fantti cameleontti joka näyttää aina erilaiselle kun sen näkee. Koirien turkki on hauska asia, ainakin minun mielestäni. Joskus ei voi millään tietää minkänäköinen koira on aikuisena kun se pentuna voi olla täysin musta taikka vaalea ja aikuisena se onkin sitten täysin vastakohta. Ellistä on aina nähnyt että jonkin sortin oranssisoopeli sieltä kuorituu, mutta kun neiti on vaihtanut turkkiansa tummasta vaaleaan ja taas vaaleasta tummaan. On ollut huvittava seurata turkinkasvua ja värimuutoksia.

''Näyttelyissä kleinspitz on jaettu kolmeen eri väriryhmään - valkoinen, musta & ruskea ja muut värit - joista jokainen arvostellaan omana rotunaan. Muut värit kattavat kaikki mainitsemattomat värisävyt, joten värien kirjo on melkoinen. Sallittuja ovat lähes kaikki värit, esimerkiksi oranssi, kerma, sudenharmaa, oranssisoopeli, kermasoopeli ja black&tan.''
Lähde Pienpystykorvat ry

''Soopeli on useimmiten kauttaaltaan punaruskea tai keltainen väri. Karvojen kärjissä voi olla eumelaniiniväriä; viiksikarvat ovat aina eumelaniiniväriset. Joillain roduilla väritykseen kuuluu huomattavasti enemmän eumelaniinia ja väritys muistuttaa riistanväristä. Erotuksena on se, että riistanvärisellä koiralla eumelaniini esiintyy karvoissa sekä kärjessä että tyvessä, soopelilla vain kärjessä. Sävyn määrää jokin toinen geenitekijä''
Lähde Wikipedia

Seuraava 'hassu' seikka neidin turkissa on se, että isä ja äiti ovat molemmat täysin mustia joten tämä oranssi pigmetti tulee siis syvemmältä suvusta. Ruusun kennelin eli Pienenpolun kennelissä on oransseja yksilöitä kun taas Aimon(MR's Aim For The Trick) Magical Rose's on täynnä mustia turrikoita, mutta Aimonkin suvussa on ruskeaa pigmenttiä.

Alla Aimon sukua:


Alla hieman Ruusun sukua josta näkee mistä Elli on perinyt turkkinsa. Ruusun äidin äiti Pienenpolun Lady Katjuska omistaa samanlaisen soopeliturkin kuin Elli. Löytyy maski, vaalea häntä ja tumma selkä.


Hyvin, HYVIN paljon samaa näköä eikö? Tässä siis Pienenpolun Ladu Katjuska ja meidän pienenpieni Elli.

Tässä vielä linkit Ruusun ja Aimon koiranettiin mistä pääsette näkemään sukutaulut paremmin ja voitte vähän tutkiakkin jos kiinnostaa! :)
Pienenpolun Lady Black Rose
Magical Rose's Aim For The Trick

Oli mielenkiintoista perehtyä Ruusun ja Ellin sukujuuriin ja tutkailla minkälaista koiraa sieltä löytyykään. Harmi kun monista ei löydy kuvia joista näkisi minkälaista soopelia ja ruskeaa sieltä tulisikaan esiin, mutta näihin olen tyytyväinen. Tutkailin sukuja hieman pidemmällekkin mutten tähän ala niitä sekoittamaan ettei mene ihan plörinäksi.
Toivottavasti tykkäsitte tämmöisestä sukujuurten kaivelu postauksesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti