lauantai 25. maaliskuuta 2017

122. Karvapeitteen kevennys

Ruusun turkki koki muodon muutoksen noin kuukausi sitten, kun päätin ottaa ohennussakset käteen ja nipsaista Ruusun takapuolta, kunnes saksin melkein koko koiran uuteen uskoon. Jätin tassut ja hännän koskemattomiksi, onhan meidän tarkoitus lähteä kesällä näyttelyihin veteraani luokkiin vielä pyörähtämään. Ensimmäisenä suuntaamme näillänäkymin Varkauteen.

Turkki näytti lupaavalle pari viikkoa kun taas nyt tänä päivänä Ruusu näyttää turkkinsa puolesta sairaalta vaikka sitä harjaisi ja suihkuttelisi hoitoainetta. Vielä en ole neitiä pessyt trimmin jälkeen, mutta heti kun sen pesen tulen taas lyhentämään turkkia, sillä neiti kasvattaa kylkiinsä 10cm levyisen karvaraidan pidempää karvaa, mutta muuten turkki pysyy tasaisempana. Korvien hapsukarvoihin en varmaankaan sen enempää koske, sillä ne ovat aika persoonalliset. Korvan muotoa napsin vähänväliä jotta neitiä ei luulla nallekarhuksi.

Se mitä tassukarvoihin tulee pitää etutassujen hapsut vielä hieman pitkähköt kynnet piilossa, mutta kynnet ovat pikkuhiljaa lyhentyneet melko normaaliin pituuteen, onhan niitä lyhennetty kokoajan heti kun koira astui talooni. Leikkaan kynnet kerran viikkoon, joskus enemmän ja joskus vähemmän. Mietinnässä hommata kynsi trimmeri jolla viilaisi vielä enemmän kynttä, mutta se tulee joskus myöhemmin vasta kauppalistallemme.

Mitäs olette Ruusun uudesta lookista mieltä?

4 kommenttia:

 1. kai se on hieno mutta kun rakastan näitä mahdollisumman karvaisina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin, mutta näin nyt kävi. Koira näyttää terveemmälle ja ei tarvitse jokapäiväistä harjausta kun karvat eivät takkuunnu niin helposti. :)

   Poista
 2. Onko Ellillä kauhean pehmeä karva? Tuossa toisessa postauksessa mainitsit kokeilevasi ravinnelisää, niin suosittelen ehdottomasti Effektri öljyä. Se on kallista, mutta ehdottomasti hintansa väärti. Omilla koirilla karva kiiltää ja tassunpohjat on pehmoiset :)

  Näyttelyyn muuten kannattaa siistiä myös tassut ja korvat juuri noin kun olet tehnytkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellillä on hyvä turkki, mutta tämä sterkattu Ruusu, Ai kamala. Kiitos vinkistä, pitää katso jos sellainen tarttuisi testiin jossakin välissä!
   Näyttelyyn siistitään kyllä aina korvat ja tassukarvat. Ruusu on vielä lomalainen niin antaa hapsujen olla, Elli ei niitä hirveästi kasvatakkaan. :D

   Poista