torstai 31. toukokuuta 2018

194. Nysse nakuilee


Hyvin pitkään mietin, että uskallanko. Keräsin rohkeutta ja tein sen. Ruusulta lähti turkki 26.05. samalla, kun isäntä ajeli Haminan mökin nurmikkoa. Olimme Haminassa viikonlopun ja se oli oiva paikka nakata mummo kiven päälle ja panna trimmeri hurisemaan. Monen monta viikkoa mietinnässä ollut turkin ajelu tapahtui viimein ja Ruusu vaikuttaa tyytyväiseltä, jaksaa ainakin Hippien kanssa leikkiä enemmän.

Ennen kun aloin trimmaamaan Ruusua, tuli mieleeni hassu kuva sarja, nurmikosta ja Ruususta joten pyysin isäntää ajelemaan nurmikkoa, että yksi alue jäi ajamatta. Hän myös auttoi kuvien otossa ja idea oli kuullemma ihan hauska, joten tässä teille Ruusun, 9v muodon muutos!Kleinspitzin, sekä monen muun pitkäkarvaisen koiran trimmaamisesta ollaan niin monta mieltä, meille tämä on kokeilu mikä on osoittautunut toimivaksi. Joku sanoo että turkin oma UV-suoja sekä muu mikä pitää koiraa suojassa auringolta, staeelta ja tuulelta menee pilalle kun turkki ajellaan. Onhan se totta, mutta mustan vanhan koiran on paljon helpompi olla helteellä lyhyemmässä karvassa. Olemme äidin kanssa käyttäneet Puffen joskus trimmissä ja se oli yhden kesän naku, samana kesänä ajelimme myös 14 vuotiaan lapinkoiramme ja heillä oli niin paljon parempi olla.
Pakko myöntää että harmittaa hieman, sillä Ruusun turkki oli todella hyvässä kunnossa, mutta ajattelin mummeliinin parasta ajelemalla turkin. Turkki kasvaa aina takaisin. Se nuoreni monella vuodella ja näyttää hyvinkin sporttiselta.
Hippie on ihmetellyt, kun se ei saakkaan enää Ruususta yhtä hyvin kiinni riepotellakseen sitä leikkimään. Turkki kaipaa hieman siistimistä, sillä pidempiä tupsuja löytyy sieltä sun täältä, mutta ollaan tähän tyytyväisiä ja hän on suloinen.


2 kommenttia:

 1. Mä olen aina ollut sitä mieltä että koiran olotila menee ulkonäön edelle. Omaltakin seropilta lähti tänä keväänä turkki osittain pois kun se ei yrityksistä huolimatta ruvennut tiputtamaan talvikarvaansa.
  Jalkoihin, mahan alle ja peppuun sekä päähän jätin karvat, eli selkä, kyljet ja kaulan vedin alas koneella. Koira joka ei kesäisin jaksanut juuri mitääb tehdä, viilettää nyt iloisena kevyemmässä turkissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Koira voi näyttää ihan miltä vaan kunhan se voi hyvin.
   Meilläkin on koettu kikatusta tuon turkin ajelun jälkeen mutta kun huomaa, että tuokin jaksaa viilettää ja touhuta paljon paremmin eikä läähätäkkään niin paljon!

   Poista