tiistai 9. toukokuuta 2017

128. Jostain on aloitettava

Jostain on tosiaan vaan aloitettava jos jotakin haluaa tehdä ja kokeilla. Minä olen vakavissani miettinyt tilausvalokuvauksen aloittamista about puoli vuotta, kun nyt valokuvausta on tullut harrastettua pienestä asti ja pidän siitä aivan tolkuttomasti. Kamerat mitä minulla on ollut eivät vedä vertoja niille jotka jo tekevät tätä pienenä työnä tai harrastuksena, mutta koen että olen valmis ainakin kokeilemaan jos joku kuvistani vaikka haluaisi jotain vaivanpalkkaa maksaa.

Vihdoin uskalsin laittaa muutaman parhaimmista kuvistani esille pienellä esittetyllä ja ehdokkaita ilmeni jostain kumman syystä. Pilke silmäkulmassa sovin ensimmäisen palkallisen kuvauksen kahden super suloisen lagotto romagnolon kanssa.

Saanko esitellä Dante & Benito;

IMG_9150IMG_9155



IMG_9213

Metsäkuvat ovat ehdottomasti parhaimmat näistä ja hieman harmittaa kun niitä ei tullut otettua lisää. Koivikossa tummempi Dante hieman hävisi taustaan ja auringon paistaessa Benito taas ylivalottui. Kamerastani on hävinnyt tehoja ja senkin takia, kun mietin uuden kameran hankintaa, käynnistin nämä kuvaukset jotta saisin vähän pesämunaa uudelle kameralle.
Nykyinen Canon EOS M soveltuu enemmänkin videokuvaukseen ainakin omissa hyppysissäni. Sitten kun uusi kamera astuu taloon siirtyy Canoni luultavimmin matka kameraksi ja video painoitteiseksi. Olen miettinyt vaihtavani Nikoniin mutta vielä en ole päättänyt mikä kamera pääsee perheeseemme.

Nämä ensimmäiset kuvaukset kutkuttivat hieman vastanpohjassa, mutta menivät todella hyvin ja asiakas oli tyytyväinen lopputulokseen. Näytin kameran näytöltä hänelle muutamia kuvia sieltä sun täältä mitkä onnisuivat omasta mielestäni ja sovimme, että pyrin tekemään kuvista hieman utuisempia ja pehmeitä.
Kuvia tuli hieman yli sata ja niistä onnistui parikymmentä mistä katsoin parhaimmat mitkä sopivat haluttuun tunnelmaan. Asiakas sai 10 kpl isokokoista ja editoitua kuvaa sähköpostiinsa je vielä samana päivänä kun kävimme kuvaamassa. Asiakkaalla oli sananvapaus jos halusi kuviin jotain erilaista tai löysi korjattavaa, mutta mikään ei pistänyt hänelle silmään.
Myönnettäkööt että minulla on vielä paljon opittavaa kuvaamisessa sekä editoimisessa, mutta tästä on hyvä jatkaa kera tyytyväisen asiakkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti