torstai 12. toukokuuta 2016

58. Valokuvaus; Valkea tausta

Kyselitte valkotaustaisista kuvista, että, jotta, miten, kuinka? No tämä postaus käsittelee nyt valokuvausta taustojen kanssa. Hevosten studiokuvausten innoittamana on nähty oviaukkoihin vietyjä karvaturreja ja editoinnin kautta saatu hienoja tummataustaisia kuvia. No entäs miten saisin valkoisen taustan kuviini?

Tarvikkeina tarvitset valkean lakanan taikka kuvaustaustan mikä meillä oli käytössä. Itse tilasin Ebayn kautta taustakankaita ja sieltä tuli pienemmän kankaat mitä oikeasti tilasin, mutta mitäpä tuosta kun editointi on kuitenkin hallussa aika hyvin. Jos et osaa editoida 'häiritseviä' kohteita kuvista kuten taluttimia tms. niin ehdotan että otat taustalle silitetyn, pestyn ja ison lakanan sekä valitset kuvauspaikaksi hyvin valaistun huoneen. Meilläkään ei vielä kuvausvaloja ole niin menimme ikkunan eteen josta saimme hieman enemmän valoa, mutta valotusta jouduin loppujenlopuksi aika ronskisti editoimaan.


Ensinhän täytyy asetella se tausta. Minä laitoin meidän kankaan hyllyyn kiinni teipillä. Niinkuin näkyy meidän kangas on rypyssä säilytyksestä. Se olisikin hyvä silittää tai antaa oikiintua ennen kuvauksia. Me pärjäsimme tämän kanssa kuitenkin ja sain melkohyvin rypyt piiloon editointi vaiheessa.
Tausta paikallaan, entä kohde? Me pyysimme koirat kankaan päälle ja mamma toimi koirien mielenkiinnon kohteena kun minä yritin etsiä perspektiiviä ja oikeaa kohtaa jotta koirat sopisivat kankaalle. Huomaakin, että kangas on aivan liian kapea kolmelle koiralle taikka sitten isommalle yksilölle. Valkeaa lakanaa minulta ei tähän hätään löytynyt joten jouduin improvisoimaan paljon ja Puffe herran hännästä lähti komeimmat hapsukarvat pois koska ne olivat kankaan ulkopuolella enkä osannut niitä pelastaa. Tässä portettikuvassa kuitenkin kaikki sopi aika hyvin kankaalle juuri ja juuri niin saimme kaikki karvat mukaan lopulliseen versioon.

Ensin on tietty raakakuva. Itse otan vain .JPG kuvia koska tämänhetkinen läppärini ei vain jaksa pyörittää ohjelmaa raw tiedoston kanssa. Vien kuvan ensin aina Photoshop Lightroomiin ja asettelen valotuksia että valkea tausta on edes hieman lähelle valkeaa eikä harmaata. Sitten vien kuvan joko Gimppiin taikka netistä löytyvään PicMonkeyyn jossa otan kloonityökalun taikka nappaan valoisammasta kankaan nurkasta värin ja väritän taustan yksiväriseksi.


Anteeksi pikkuhyppy mutten tajunnut ottaa välivaihetta taaskaan. Hih. Tässä on siis tausta väritetty valkeaksi ja rypyt häivytetty siinä samalla. Aivan koirien vieressä käytin ryppyjen kohdalla blur/sumennus työkalua jotteivat rajat erottuisi. Varjot pyrin koirista jättämään mukaan jotta kuvaan jäisi hieman syvyyttä. Taustan värityksessä taisi mennä puolisentuntia kun yritin olla mahdollisimman tarkka jotta karvaturkit säilyisivät. Onhan tuossa paljon sanomista mutta olen tähän tyytyväinen joten seuraavaksi vein kuvan taas Lightroomiin ja leikin valojen ja varjojen kanssa niin pitkään että tausta olisi täysin/melkein valkea. Samalla koiratkin hieman piristyivät värien yltäkylläisyydestä ja jäivät hehkumaan nätisti, paitsi Ruusu joka ylivalottui ja pikselöityi, mutta laiskana pitkästä muokkaus sessiosta jätin neidin sellaiseksi. Voihan tuota vielä hioa jos ja kun jaksaa.
Näin muokkasin kaikki valkeataustaiset kuvat F.B.I postaukseen. En ole kovin hyvä kirjoittamaan neuvoja mutta jos jokus tästä jotain saa irti niin meille saa linkata omia tuotoksiaan ja kysyä apuja. Muokkaan myös kuvista häiritseviä tekijöitä pois ilmaiseksi.

Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti