sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Koiramessut 2017

Luukku 17
Oli taas se aika vuodesta kun koirakansa on puunattu viimeisen päälle ja kaikki suuntaavat kohti Helsingin messukeskusta. Niin myös mekin Ruusun kanssa! Ruusu välttyi suuremmilta trimmaus operaatioilta, sillä kehään emme tälläkertaa astuneet, vaan olimme esiintymässä.

Olimme viimevuonna agility näytöksessä, mutta paikanpäällä tajusin, että neidin aksa päivät ovat ohitse, ainakin suuremman väkijoukon edessä, sillä putkeen meno ei maitannut. Tänävuonna olimme houkutusten highway esityksessä mikä osoittautui positiiviseksi yllätykseksi. Kotitreeneissä R oli hidas ja epäluuloinen, mutta torstain treeneissä Ruusu yllätti juoksemalla suoraan luokseni houkutus kujan päähän.Ensimmäiset harjoitus kerrat olivat hitaita, ''Onko pakko, olenko minä hyvä?''
Kun kaivoin vinkulelun sijaan namipussin neidin eteen ja rapistelin sitä, niin johan löytyi neidin elämässä uusi vaihde. Turbona perään! Hyvillä fiiliksillä joukkueen kanssa esitystä kohti.
Emme käyneet perjantaina messuilla, sillä teki mieli nukkua työviikon pölyt kehosta pois, jotta olisi lauantaina skarppina. Ruusu oli samaa mieltä ja kuorsasi pitkälle puoleen päivään.

Lauantaina suuntasimme messukeskukselle kahdentoista aikaan jotta kerkeisimme kierrellä, totutella paikkaan, meluun ja vilskeeseen mummeliinin kanssa. Kun esitys koitti, itselleni iski pieni jännitys, mutta onneksi Ruusu piristi iloisella asenteellaan sekä tuhinallaan.
Esityksessä oli kaksi kierrosta, ensin karsinta, sitten finaali. Me pääsimme finaali kierrokselle joukkueemme kanssa ja fiilis oli huipussaan. Vaikka hävisimmekin mittlön, ei hopee oo häpee! Varsinkaan kun taistelimme kahdesta sekuntista.
Yritin tässä messujen jälkeen kaivaa internetin syövereistä josko joku olisi kuvannut esitystämme mutta harmikseni en löytänyt vielä mitään kuin yhden kuvan mikä ei sopinut postaukseeni(pyh pah).
Esityksen jälkeen suljin Ruusun ronskisti koiraparkkiin häkkiin ja kävin tekemässä ostokset. Ostos kierroksella meni parikymmentä minuuttia ja Ruusun mielestä olin poissa taas pari vuotta. Heti kun menin koiraparkkiin, kuulin vinkunaa ja neiti yritti murtautua kopista ulos.
Kävimme katsomassa vielä koirakeilauksen ennen kuin lähdimme keskukselta isäni tykö lepäämään kolmen hujakoilla, Ruusu aivan rättiväsyneenä. Isäni pihaan päästyämme siinä heräsi taas normaali into, pömpiminen, tuhina sekä hyppiminen.Sunnuntai, viimeinen messupäivä ja haikea fiilis. Olimme messukeskuksella valle yksitoista ja kiertelimme kuvailemassa ympäristöä hieman idea rikkaampana kamerasta. Kuvia tuli otettua enemmän mutta kuitenkin suurinosa oli omaan makuun todella tavallisia.
Kävimme katsomassa ennen esitystämme pallopaimennuksen mikä oli mukavaa katsottavaa ja mietin, että tulevan pennun kanssa lähdemme ehkä harrastamaan tätä itsekkin. Senverran hauskaa menoa oli esiintyjillä sekä koirilla.

Kun esityksemme taas koitti oli aika suunnata tapahtumakehään. Aktivoin Ruusua ennen omaa suoritustamme innostamalla sitä puhumalla kirkkaammalla äänellä ja tekemällä sen kanssa temppuja. Olimme viimeisenä lähdössä vastus joukkueemme kanssa ja jännitys tiivistyi. Olimme tosiaan aina toisena lähdössä joukkueessamme.
Ruusu päätti jäädä herkuttelemaan kujan alkupäähän herkulliselta tuoksuvalla luulla. En ilmeisesti 'ärsyttänyt' sitä tarpeeksi namipussilla jotta mielenkiinto olisi vain minussa. Joukkueemme sai aikasakkoa peinestä virheestä, mutta olimme silti taas toiseksi nopein joukkue. Finaali kierroksella ryhmämme ensimmäinen koira jäi herkuttelemaan samanlaisella luulla kuin Ruusu aiemmin. Johtaen meidät tappioon, mutta hei, tämähän onkin vain leikkiä ja yleisön viihdyttämistä. Itseäni ei harmittanut yhtään! Oli todella mukava joukkue, kokemus ja opin koirastani taas jotain uutta, ihanaa.OSTOKSET:

  • 3 pss Hau Hau Champion herkkuja 5€ (Hau Hau Champion)
  • MSM Balans 10€ (Vitabalans Oy)
  • TopCanis talutin 10€ (Sonarc ry)
  • 2 pss Natures:menu 5€ (Musti & Mirri)
                                                YHT: 30€
Messutarjoukset pettivät tänä vuonna. Ei sinäänsä mitään erityistä tai huimia alennuksia, mutta kyllähän messuilta aina jotain tarttuu matkaan. Ostoslistalla oli mm. heijastinliivit/tms Ellille sekä Puffelle, uusi ruokakuppi Ruusulle, uusia treeninameja testiin.
Nameja tuli ostettua ja saatua houkutuksesta, mutta ei oikeastaan mitään 'uutta' mikä oli hakusessa. Kaikkea kivaa löytyi mutta hinnat olivat suolaisia tai ne jotkut kivat herkut sisälsivät viljoja. Harmi kun heijastinliivejä ei oikein löydy pitkäkarvaisille koirille mitkä oikeasti näkyisivät jonnekkin. Tarjolla oli todella kivan näköiset vilkkuvat ja ladattavat valjaat mutta ledi sattui juuri kauluskarvan alle joten siitä ei olisi mitään hyötyä.


Messupuolella oli aivan ihana kuvaus piste missä oli reki, joulukuusi ja tonttulakkeja. Ruusun kanssa päätimme vain kokeilla nopsaan tätä asetelmaa ennen kotimatkaa. Minulla oli isännän siskon kamera lainassa ja olin vielä ihan pihalla koko laitteesta, mutta ihan kiva tästäkin tuli.
Harmiksi objektiivi ei oikein sopinut messukeskukselle joten kuvia on vähän, mutta muistot elävät. Tämä reki kuvakin on tiivis vain sentakia kun en pystynyt peruuttamaan tarpeeksi, jotta koko kokonaisuus tulisi kuvaan. Mutta hei, tarkennus on kohdilaan!


Ensivuoden messuja odotellen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti