maanantai 10. heinäkuuta 2017

134. Toispuoleinen koira

Olen huomioinut Ruusun liikkeissä hitautta, tipsuttelua sekä peitsaamista viimeaikoina. Oli aika sopia paikallisen hierojan kanssa tapaaminen. Naamakirjaa selaillessani näin taas, muutamaan otteeseen näkemäni ilmoituksen hierojasta johon minun on ollut tarkoitus ottaa aiemmin yhteyttä, joten vihdoin latoin idean poikimaan ja laitoin viestiä eteenpäin.

Vastaus tuli nopeasti ja saimme ajan jo muutaman päivän päähän. Koirahieroja Josefiina Hukari valmistui koirahierojaksi vuoden vaihtuessa 2017 ja opiskelee nyt jäsenkorjaajaksi. Josefiina tekee kotikäyntejä ja ottaa vastaan koiria myös kotonaan. Me sovimme hänen kanssaan kotikäynnin ja tapasimme ulkona, että hän pääsi näkemään koiran liikkeet ja suunnittelemaan hieronnan paremmin.

Miksi hierojalle?
Hierontaa käyetään ennaltaehkäisevänä hoitona, kun lihakset ovat hyvässä kunnossa, vammojen todennäköisyys pienentyy.
Pienikin kaatuminen tai liukastuminen saattaa aiheuttaa revähdyksen, revähdyksiä ei välttämättä näe suorilta tein mutta se saattaa alkaa vaivata myöhemmin.
Seniori ikäisillä koirilla on hitaampi aineenvaihdunta jota hieronta taas edesauttaa.
Hierontaa käyetään myös stressitilanteissa sekä valmistautuessa kilpailuihin/näyttelyihin.


Aikaa hierontaan kului yli tunti ja Ruusu jaksoi urheasti loppuun saakka vaikka välissä täytyi tervehtiä isiä joka saapui töistä kotiin. Hieronta tapahtui makuuhuoneen pehmeällä matolla jotta koiran olisi mukavampi olla ja rentoutua. Omille polville sekä istuinluillekkin se oli hyvä vaihtoehto, itse vähän rampaisena ihmisenä osasin arvostaa paikkaa.

Ruusu reagoi tiettyihin alueisiin pelkällä silmän väräyttämisellä, mutta vasemmalla puolella koiralta löytyi lihaskireyttä mikä saattaisi luoda askeleeseen toispuoleisuutta sekä aiheuttaa peitsaamista. Myös vasemman puoleinen polvi oli heikompi, mutta tämän osasin arvata, johtuen tasan vuosi sitten tapahtuneesta steriloinnista jolloin koiran molemmat polvet sanoivat itsensä irti lääkeaineiden haurastuttaessa nivelsiteitä.

Olin itse hieman hunningolla tapahtumista, mutta huomasin heti Ruususta jos jossain oli kipeämpi kohta. Etujalkojen venytyksessä neiti meinasi aivan nukahtaa kun tuntui niin mukavalle joten Josefiina näytti minulle, miten koiraa venytellään. Itse osaan vain hieroa ja venytellä hevosta, joten tämä oli uutta asiaa jonka otin avosylin vastaan.


Ruusun takapään alueella taisi olla eniten kireyttä sillä silloin neiti yritti hyvinkin useasti pomppia pystyyn. Josefiina teki myös jäsenkorjausta ja suurin reaktio tästä tuli lapaluiden kohdalla, tai sen tilanteen minä ainakin muistan selvästi. Suurimman osan ajasta Ruusu näytti kuitenkin melko tyytyväiseltä vaikka loppuakohden meinattiin jo lähteä karkuun. Oli helpotus kun nypliminen oli ohi, mutta hyvin tyytyväinen haukotus koiralta kuitenkin pääsi. Sitten pitikin mennä päivystämään ovelle, että milloin vieraamme lähtee.

Senverran kireyttä ja toispuoleisuutta Ruusussa oli, että puhuimme Josefiinan kanssa myös toisesta käynnistä mikä olisi ollut mahdollista jo nyt viikonloppuna, muttemme sopineet vielä mitään tietämättä olisimmeko itse kotona. Mutta kunhan loma loppuu voi hän olla varma että otan taas yhteyttä ja katsotaan miten hieronta vaikutti koiraan.

Ruusu sai hieronnan ja Josefiinan lähdettyä vielä Bemer hoidon, joka parantaa mikroverenkiertoa. Tämä parantaa kehon solujen suorituskykyä, joka puolestaan auttaa kivun helpottumisessa sekä tukee kehon omia itseään korjaavia prosesseja. Säännöllisesti käytettynä fysikaalinen verisuoniterapia tukee kehoa tehokkaasti taistelussa sairauksia ja kehon toimintahäiriöitä vastaan sekä tukee kehon omia parantumis- ja uudistumisprosesseja.

Jos hieronta ja jäsenkorjaus auttoi kireyteen sekä koiran liikkeisiin, alan kallistumaan säännölliseen hierontaan neidin kanssa. Tuloksista tietää paremmin seuraavalla kerralla.

Super iso kiitos Koirahieroja Josefiina Hukari!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti