tiistai 4. lokakuuta 2016

74. Pieniä sieviä sieniä - Hyvää Eläinten viikkoa

IMG_2998
1.
Nyt kun Suomen luonto kylpee kauniissa punaisen ja keltaisen sävyissä on aika palata valokuvaamisen ääreen. Palaamisesta en ole varma, sillä kamera on ollut melkein jokapäivä kuitenkin kädessä. Tätä kuvaus sessiota olen kuitenkin miettinyt ja suunnitellut.
Kohde? RUUSU!

Mietin, pohdin ja pähkäilin. Tiesin millaisia kuvia haluan, mutta kuvauspaikkaa ei löytynyt. Ajelimme Ruusun ja isännän kanssa muutamat Jyväskylän kolkat läpi vähäisillä bensoillamme kunnes luovutimme ja palasimme kotiin. Auton parkkeerattuamme suuntasimme lenkkipolulle ja sitä pitkin saavuimme pienelle tekolammelle. Ilta alkoi jo hämärtää ja kun tänne oltimme kerrankin tulleet oli kuvia myös otettava. Kierin maassa rantamäkeä pitkin ja etsin kuvakulmia ja katselin Ruusua. Ryömin märässä maassa ja rypistelin nenääni.

Pian syttyi pieni inspiraatio ja kuvia räpsiessäni syttyi epätoivo, että mikään kuvista ei vain ole hyvä tai onnistu. Koiruus suoriutui mallihommista taas todella hyvin. Kuvaaja olisi voinut säädellä kameran asetuksia enemmän jotta kuvista saisi enemmän irti, mutta laiskuus iski epätoivon mylliessä pääkopassa. Kuvista tulee mitä tulee meiningillä jatkoimme ja kuvailimme puolisen tuntia siinä 10x10m alueella muutamista kuvakulmista erilaisia tarinoita. Lopputulokset taas hävettävät ja hirvittävät muokkauksen takia mitä en voi kunnolla suorittaa picmonkeyllä. Melko tyytyväinen näihin kuitenkin olen, ovathan nämä ihka ensimmäisiä syksykuvia koskaan mitä olen ottanut.

Suunnitelmissa kokeilla muualla Jyväskylää vielä uudelleen keksimiäni ideoita jos oikea miljöö löytyisi jostain maiden ja mantujen takaa.

IMG_3005
2.
IMG_3070
3.
IMG_3089
4.
IMG_3022
5.
IMG_3116
6. turkki katsaus & rakennekuva 03.10.2016
Löytyykö suosikki kuvaa?
Mikä on lempi vuodenaikasi?

2 kommenttia:

  1. Ihania kaikki! Lempparit ykkönen ja nelonen! Ja jos olis kysytty muutama vuosi sitten niin olisin ehdottomasti sanonut että kesä on paras vuodenaika. Mut just tälläsinä päivinä kun on värikästä, aurinko paistaa ja aamuisin hengitys höyryää, on syksykin ihanaa. Ja toisaalta taas kylmänä pakkaspäivänä koiran kanssa lumihangessa tarpominen ja tauolla kaakaon juominen termarista... <3 ihana että on neljä vuodenaikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen TÄYSIN samaa mieltä! Jokaisessa vuodenajassa on jotain hyvää joten lempparia ei ehkäpä jopa löydy. :D Nämä vuodenaikojen välimaastot ovat vaan aika kammottavia kun ei tiedä millä vaatteilla ulkona pärjää ja tarvitseeko sateenvarjon ja kumisaappaat matkaan vai ei. Koiran pesuja lukuunottamatta kurakelien jälkeen.. Kammottavaa :P

      Poista