Puffe


✝ Sleeping Freedom ✝
''Puffe''
i. FIN MVA EE MVA Thomdy Dom's Wind Of Willow
e. PiuPiu

Syntymäaika - 24.09.2009 - 04.11.2021
Rotu - Kleinspitz Mittelspitz
Sukupuoli -kastroitu, uros
Väri -Oranssi
Mitat - 34,5cm / 6,5kg
Kasvattaja - Ulla Halva-Nyberg (Vantaa)

Tämä isokokoinen pienpystykorva tunnetaan monella nimellä perheensä kesken, useimmin käytetyt ovat mm. Pömpiäinen, Duppaduulix, höömö koijja, apina taikka Vuppe jolla rakas ukkimme häntä kutsui. Koiraa ei ole nimellä pilattu ja sen huomaa herran ylpeästä luonteesta.

''Suuri ego, pieni koira''
Mitenkä muuten voisi tätä koiraa oikeasti kutsua, parempaa ilmaisua ei vain löydy. Puffe on syntynyt Helsingissä, lähemmin Vantaalla, Korsossa pieneen omakotitaloon suuren koiralauman keskellä paikkaan jossa minä hoidin koiria monta vuotta.

Vuosien varrella meni monta pentuetta Puffen äidiltä Piupiulta, joka oli silloin minulle ykkös koira jota rakastin ja minun oli vain pakko saada siltä jälkeläinen joten sitten yhtenä aamuna sain viestin, että pennut ovat syntyneet. Muutama viikko vierähti ennenkuin pääsin niitä katsomaan ja ensimmäisenä pitelin pentuja tietysti sylissäni ja ensimmäinen joka pissi päälleni oli pienenpieni ja pörheä kermanvärinen poika jonka nimeksi tuli Sleeping Freedom eli Puffe.

Tästä meidän kaunis tarinamme alkoi, mutta myöhemmin pentuiällä herra leimaantui äitiini jonka luona asuin. Ymmärsihän tämän jos itse kuppasin tietokoneella ja välillä tietysti leikin pennun kanssa ja käytin sitä ulkona. Minulla oli Puffelle suunniteltu tulevaisuus kanssani johon kuului näyttelyt sekä agility, mutta kun herra tosiaan oli vahinkopennun pentu oli tämä hieman hankalaa ja agilityyn tarvittavaa pentutestiä ei järjestetty missään ja nämä kaikki jäi pimentoon. Harrastusta kuitenkin ylläpitäen kävimme pitkillä lenkeillä ja Puffe rakasti hyppiä oksien ja muiden ylitse ja se kulki aina vapaana vierelläni kun teimme lenkkiä kauempana kaupungin hälinästä.

Myöhemmin sovimme äitini kanssa, että Puffe jäisi hänen hoiviinsa sillä heistä vain tuli erottamattomat ja ajattelin itse koiran parasta. Näin kuitenkin herraa niinpaljon kuin halusin ja aina iloiten se tulee luokseni.

Herralla on kuitenkin ilmaantunut pieniä agressiivisia ongelmia ja eroahdistusta jotka saisi kuntoon pienellä kurinpidolla joka on hankalaa äidilleni, mutta ymmärtäähän sen, että ystävää on hakala komentaa. Mahdotonta tämä ei kuitenkaan ole, ei huolta siitä sillä olemme aloittaneet Puffen kanssa uuden harrastuksen, näyttelyt! Ja vaikka herra onkin jo ikääntynyt sekä agressiivinen käyttäytyy tämä kaikkialla mallikkaasti sillointällöin aina murahdellen.

Kertakaikkiaan ihanin ja rakkain koira. Pirteyttä ja energiaa tästä lihaskimpusta löytyy myös vaikka toisille jakaa.
Rakenne

Näyttöhistoria & tulokset

Paikka & aikaMikäLuokkaSijoitus
Juva 05.04.2015Match ShowPienet aikuisetSIN-
Suonenjoki 02.05.2015Match ShowPienet aikuisetSIN2
Rautalampi 05.05.2015Match ShowPienet aikuisetSIN-
Kurkimäki 09.05.2015Match ShowPienet aikuisetSIN4
Siilinjärvi 04.07.2015Match ShowPienet aikuisetSIN-
Kuopio 19.07.2015Match ShowPienet aikuisetPUN-
Kurkimäki 02.01.2016Match ShowPienet aikuisetPUN-
Kuopio 20.07.2016Ulkomuototuomarit RY (Match Show)Pienet aikuisetSIN-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti